To se přestěhovalo z nevyhovujících suterénních prostor do zrekonstruované budovy bývalé nemocniční kuchyně, kde je vše doslova ušité na míru jednotlivým léčebným procedurám.

Obyvatelé z Dačicka, ale i ze sousedního Jemnicka či Telčska sice stále naříkají nad tím, ze dačická nemocnice nemá kromě léčebny dlouhodobě nemocných lůžková oddělení, ale ambulance vítají a s rehabilitační péčí jsou spokojeni.

Například František Mátl ze Zbolenic u Telče již tři týdny využívá lůžkové péče s rehabilitací: „Jsem nadmíru spokojený jak s péčí a lékaři, tak i s ostatním personálem. Jejich přístup k pacientům je stoprocentní. Výborná je i kuchyně, kde vaří dobrá jídla," pochvaluje si František Mátl, i když do nových prostor rehabilitace se zatím nedostane, byť velká cvičebna v prvním patře je propojená s lůžkovou částí, aby ji mohli pacienti využívat.

Ambulantní rehabilitací ročně projede kolem 800 pacientů s různým rozsahem procedur," uvedla předsedkyně představenstva Nemocnice Dačice Miroslava Člupková. Kraj na realizaci rehabilitace vynaložil dvanáct milionů korun. Podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly, který se zúčastnil slavnostního otevření, kraj do nejmladší jihočeské nemocnice za poslední tři roky investoval zhruba 50 milionů.