V případu incidentu dačického vrchního strážníka o velikonocích v restauraci na Červeném vrchu zatím nepadl žádný verdikt.Strážník se v době svého osobního volna popral v hospodě. Případem se začali zabývat dačičtí policisté a v rámci maximální objektivity věc předali na skupinu kriminální policie a vyšetřování v Jindřichově Hradci.

Podle informací policejní mluvčí Hany Millerové kriminalisté v jednání strážníka neshledali přečin a případ předali ke správnímu řízení na dačický městský úřad.

Podle starosty Dačic Vlastimila Štěpána, který je zároveň velitelem strážníků, zatím ještě žádné rozhodnutí přestupkové komise nepadlo.

„Využíváme zákonný čas na rozhodnutí, vyhodnotíme možnosti, posoudíme celou situaci," uvedl starosta s tím, že žádné bližší vyjádření zatím nemůže poskytnout.

Mnozí občané však mají obavy, když se případ vrátil zpět do Dačic, aby bylo jeho řešení spravedlivé a nezaujaté ze strany úředníků, tedy vlastně z pohledu zaměstnavatele, kolegů strážníka.

Podle přestupkového zákona má městský úřad od doby, kdy obdrží oznámení o přestupku lhůtu 60 dní na to, aby rozhodl co dál.

Buď zahájí správní řízení, nebo případ odloží a nebo ho postoupí jinému správnímu orgánu. Pokud by se jednalo o podezření z podjatosti, případ předá krajskému úřadu, který rozhodne o jeho přidělení jinému orgánu.