„Nahlášení úrazu došlo v 7.30 hodin,“ řekla tisková mluvčí Policie ČR Lenka Pokorná. Úraz  nahlásily další osoby, které byly se zraněným na místě. Zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a zraněného předávali záchranáři kolegům do helikoptéry.

„Muž vylezl na vagón, kde byl zasažen elektrickým proudem,“ dodala Lenka Pokorná. Mladý muž utrpěl popáleniny 3. stupně a při pádu z výšky se zranil na hlavě a v oblasti  břicha. "Zraněný byl transportován Leteckou záchrannou službou Jihočeského kraje na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,"  řekla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. Na železniční stanici bylo liduprázdno. „Viděli jsme přilétat helikoptéru, ale nezlobte se, máme zákaz o tom mluvit,“ řekli pracovníci železniční stanice Strakonice.

Ilustrační foto
Řidiči, pozor. U Blatné se budou montovat svodidla

Poslední zásah elektrickým proudem spojený s nedovoleným šplháním po železničních vagónech se stal v jižních Čechách před více než měsícem. V sobotu 1. dubna v Táboře vylezli na odstavený vagón dva chlapci. Oba byli vážně popáleni.

Alena Šrámková