Darováním kabelek, dětských knih či letos nově také bižuterie můžete opět pomoci talentovaným dětem, kterým se nedostává financí na rozvoj jejich nadání.

Sběrná místa:
Jindřichův Hradec, redakce Jindřichohradeckého deníku, nám. Míru 175
Třeboň, MÚ – odbor kultury, Palackého nám.
Dačice, prodejna Army, Gothöva 64
Jarošov nad Nežárkou, Pravdova knihovna

Kromě redakce Jindřichohradeckého deníku můžete kabelky, knihy či bižuterii přinášet i na odbor kultury městského úřadu v Třeboni a do prodejny Army v Dačicích. Jak potvrdila knihovnice Milena Kodýmová, sběrné místo bude i v Pravdově knihovně v Jarošově nad Nežárkou.

„Zapojíme se, už se mě někteří ptali, jestli to bude letos zase,“ zmínila s tím, že loni se v knihovně zúčastnili poprvé a akce se setkala s velkým zájmem. Knihovna je o prázdninách otevřena v pondělí, úterý a ve čtvrtek vždy od 17 do 19 hodin a příchozí si tady letos navíc mohou zasoutěžit o hru Káču.

„Tato soutěž je součástí celého seriálu akcí, kterými si letos připomínáme 200. výročí narození patrona knihovny Františka Pravdy,“ vysvětlila s tím, že soutěž o hru Káča je vytrvalostní a trvá už od konce dubna a končí 7. října.

"Jakýkoli příchozí si může každý den přijít zatočit káčou, má tři pokusy. Ten, kdo v součtu do konce soutěže natočí nejvíc, získá hru, kterou vyrobil a k tomuto účelu daroval pan Vlastimil Lukš," objasnila. A kdo si půjde zatočit, může rovnou přinést nějakou kabelku, která se již okoukala, nebo dětskou knihu, ze které již čtenáři vyrostli anebo i šperk. Letos se totiž nově sbírá i bižuterie. To vše se pak bude prodávat 6. září v českobudějovickém IGY Centru při Kabelkovém veletrhu a výtěžek poputuje na pomoc talentovaným dětem, kterým chbí finance na rozvoj jejich nadání.

Sběrné místo můžete zřídit i ve vašem městě, obci, v prodejně, knihovně či infocentru. Pro věci si pak rádi dojedeme. Chcete-li nám pomoci, pište na e-mail petra.lejtnarova@denik.cz nebo volejte 602 667 651.