Doslova před očima zde vyrostl monument nového pavilonu jindřichohradecké nemocnice. Tam, kde ještě v jarních měsících zela pouze ohromná díra do země, dnes stojí výstavná čtyřpatrová budova, kterou podle slov předsedy představenstva jindřichohradecké nemocnice Miroslava Janovského od dokončení dělí už jen týdny.
„Budova bude hotová 12. listopadu a potom začne velké stěhování a vybavování pavilonu přístroji a novým nábytkem," říká ředitel, jenž je přesvědčený, že komfort právě vznikajícího pavilonu D ocení zejména pacienti.
„Ta úroveň se nedá porovnat. Každý pokoj má například své vlastní sociální zázemí. V současném „déčku" jsou na oddělení dvě toalety a společná sprcha na chodbě. V dnešní době už jsou standardy opravdu někde jinde," tvrdí Miroslav Janovský.
Jeho slova potvrzuje i Petr Lenc, který je pověřený stavebním dozorem. „Nezapomnělo se na nic. Například všechny pokoje ve čtvrtém patře, které se nacházejí pod střechou a jsou tak vystavené slunečním vlivům, jsou kompletně klimatizované. Na každém oddělení je připravený i pokoj pro imobilní pacienty na vozíku s prostornou koupelnou vybavenou pro jejich potřeby," popisuje stavař a dodává, že všechny práce zatím postupují podle plánu.
„Teď teprve začíná to správné stavební mraveniště, jako vždy před dokončením. V některých patrech už doděláváme obklady a příští týden začneme natahovat marmoleum na podlahu, dávat dveře a postupně to uzavírat," dodal Petr Lenc.