Letos se Jindřichohradečtí o rekord pokusí v poslední den konání Dnů města. Nápadem chce město oslavit 730 let od první doložené písemné zmínky. "Chtěli bychom zkusit rekord v co největším počtu lidí v plážovém oblečení na jednom místě. Akce se uskuteční v aquaparku a účastníci by dostali pruhovaná trička ve stylu filmu Rozmarné léto.

Ověřili jsme si, že takový rekord ještě není ustaven. Uvažovali jsme také o tom, že bychom tam s místostarosty točili pivo," prozradil starosta Michal Kozár, který doufá, že akci bude nakloněné počasí. Další detaily pokusu o rekord jsou stále v řešení a obyvatelé města se podrobnosti včas dozví.

Interiéry historické budovy v Třeboni čeká řada stavebních úprav.
Stará radnice se dočká úprav. Ve druhém patře vzniknou nové výstavní prostory

Jindřichův Hradec se do České knihy rekordů v minulosti zapsal už čtyřikrát. "Městu se podařilo shromáždit nejvyšší počet Bílých paní na jednom místě, má na kontě největší pětilistou růži tvořenou lidmi, vlak poskládaný z největšího počtu lidí i olympijské kruhy sestavené z největšího množství lidí," připomněla mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková.

Na stavbě obchvatu Lišova dochází ke skrývce ornice a kácení dřevin.
Stavba obchvatu Lišova jede. Napojí se na něj nová silnice do Třeboně

Konkrétní obrysy dostává také program oblíbené akce. Na červnových Dnech města vystoupí skupina Tata Bojs a zpěvačka Lenny. Návštěvníci se mohou těšit také na Abba revival, skupinu Budvarka, Hudbu Hradní stráže a Policie České republiky. Na programu budou také vystoupení místních kapel. Účinkující se vystřídají na několika pódiích. Vstupné na všechna vystoupení a koncerty bude opět volné.