Policie i vedení společnosti razii potvrdily, konkrétní informace ale v době vyšetřování, které je na začátku, neposkytují.

„Můžeme potvrdit, že firma ve spolupráci s odborem PČR Tábor zasáhla v mimopražském prostoru firmy, skladu Smyslov proti organizované skupině pachatelů a několika zaměstnanců podílejících se na nezákonné činnosti,“ uvedla pro Táborský deník mluvčí Čepra Lenka Svobodová.

Důvodně podezřelí z trestné činnosti jsou tři zaměstnanci firmy. „Vyšetřování bylo zahájeno na základě poznatků z vlastních kontrolních mechanismů Čepra a podnětů PČR Tábor. Tři zaměstnanci jsou důvodně podezřelí, že se podíleli na nezákonné činnosti spočívající v narušení technologie společnosti,“ upřesnila Lenka Svobodová s tím, že až do uzavření případu nebudou záležitost více komentovat.

Mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek odhaduje, že zítra by mohli vydat tiskovou zprávu.
Sklad ve Smyslově funguje od 70. let minulého století. Je ukrytý v lese, zhruba dva kilometry vzdálený z hlavní silnice na Chýnov a jedinými jeho sousedy je obalovna. V Táboře není žádným tajemstvím, že nelegální obchod s naftou na Smyslově není výjimkou.