Jde o sezónní detašované pracoviště, které bude fungovat za dobrého počasí od května do září v provozní době knihovny jako letní čítárna. Jak podotkla ředitelka Zdeňka Chadimová, v knihovně zájemcům půjčí nejen knihy a časopisy, ale také deky, stolní hry a hračky na pískoviště.

Třeboň zaplavil animovaný film.
OBRAZEM: Třeboňský Anifilm poskytne zábavu na celý týden

Na pátek na slavnostní otevření je tady připraven bohatý doprovodný program plný pohádek pro děti, listování, tvoření a čtení. V 15:30 je na programu scénické čtení z knihy Lichožrouti, od 16:15 je pak připravena pohádka pro děti v podání Divadla Věž, které sehraje Radovanovy radovánky. V příběhu se děti mohou těšit na příběh chlapce Bohuslava, jehož rodiče mají zahradnictví. Protože se Bohuslav stále směje a raduje, začnou mu ostatní říkat Radovan. Ve společnosti svého psa Kvika a kamarádky Kateřiny prožívá různá dobrodružství. V nich se objevuje záporný hrdina příběhu, zlý výrostek Hugo. Každý příběh ale nakonec dobře dopadne a dobro zvítězí nad zlem.

V 17:15 hodin se prostřednictvím tvořivé dílny můžete vypravit za řemeslníky do středověkého města. Řemesly a tím, jak se staví město, provede malé i velké Klára Smolíková. V hravé dílně si vyzkoušíte, co který řemeslník dělá a které nástroje potřebuje. Na závěr si přijdou na své všichni, kdo se rádi bojí. V 18:45 hodin jsou na programu hororové povídky Jana Opatřila. Jeho dramatické čtení tvoří deset hrůzostrašných povídek, které svým stylem a zaměřením připomínají povídky Stephena Kinga v jeho Noční směně.

V Kázku v Dačicích vznikne naučná stezka pro děti.
Lesem na okraji Dačic provede děti hajný Kázek