Jsou jimi ti, kteří mají v těchto dnech odjet na Apeninský poloostrov na svou zaslouženou dovolenou.
Leckdo tak řeší dilema, zda cestu raději na poslední chvíli neodvolat. Na slunný jih si v těchto dnech balí kufry také Svatava Papajová ze Studnic, která však po chvilkovém zaváhání plány rodinné dovolené nakonec nemění.
„Popravdě, napadlo mě to, třebaže můj manžel nad něčím takovým ani neuvažoval. Pak jsem si ale řekla, že městečko, kam jedeme, je od těch míst přeci jen dost daleko a navíc jsme se všichni na dovolenou ohromě těšili. Zkrátka jedeme," říká.
Obdobný přístup má podle majitelky dačické cestovní kanceláře Jaroslavy Šteflové drtivá většina lidí. „Žádné hromadné rušení objednaných zájezdů se rozhodně nekoná a v žádném případě se to nikterak neprojevilo. Lidé se třeba přijdou zeptat a vyžádají si podrobnější informace, ale to je tak vše," informovala Jaroslava Šteflová. Dodala, že čeští turisté preferují spíše letoviska v severní Itálii, která jsou co možná nejblíže. Tato oblast přitom zůstala živelnou katastrofou nedotčena.
Středeční zemětřesení, které dosáhlo 6,2 bodů Richterovy stupnice, a následné otřesy, si přitom v zemi vyžádaly téměř 270 obětí. K dalšímu silnému otřesu o síle 4,2 stupně došlo včera ráno.