Patnáctý ročník brokového víceboje družstev byl vypsán na 60 terčů pro každého střelce, celkem 180 terčů pro družstvo. Střílelo se ve třech mysliveckých disciplínách: lovecké baterii (20 terčů), loveckém kole (20 terčů) a zajíci s terči (20 terčů).Patnáctý ročník brokového  víceboje družstev na střelnici  Zahrádecký les v Dačicích.Zdroj: Archiv pořadatelů

Kdyby chtěl někdo závod narežírovat, asi by to lépe nezvládl. Ráno jsme přijížděli na střelnici v husté mlze. Ta se před zahájením závodu zvedla a začalo svítit sluníčko. Po ukončení závodu, když se sčítaly zásahy, začalo pršet. Na vyhlášení výsledků přestalo a potom se strhl prudký déšť, což už střelcům oslavujícím vítězství nevadilo, neboť seděli v útulné společenské místnosti střelnice.

Tak jako minulé ročníky, tak i letos jsme si ověřili, že se k nám vracejí stejná družstva a nová přibývají, což nás moc těší. Družstvo ve složení Pavel Hrubý, Milan Kural a Roman Hrubý se zúčastnilo všech 15 ročníků! Patří jim velký obdiv a chci jim velice poděkovat za věrnost dačické střelnici.

Dačický víceboj vyhrálo již počtvrté za sebou družstvo ABC Kovopit z Bystřice nad Pernštejnem ve složení Bělík Michal, Vrbas Josef a Vala Jiří s dosaženým výsledkem 152 bodů a vyrovnalo tak svůj i celkový rekord soutěže. Druhé místo obsadilo družstvo DAKUZA složené ze střelců Tomíšek Vladimír z Valtínova, Štefl Jiří ze Zahrádek a Štefl Jaroslav z Kunžaku s celkovým počtem 140 zásahů. Na třetím místě skončilo družstvo RPZ z Č. Krumlova a Č. Budějovic se střelci Paluska Zdeněk, Pils Roman a Trochta Patrik se 127 zasaženými terči.

Všem zúčastněným družstvům děkujeme za věrnost dačické střelnici a již teď se těšíme na první soutěž ve střeleckém kalendáři 2020 – 21. ročník Novoročního poháru (25 AT;20 LK), který pořádá Střelecký klub Dačice na střelnici Zahrádecký les. Hlavní cenou soutěže je již tradičně půlka prasete.

Všem příznivcům sportovní střelby a myslivosti, přeji úspěšnou střeleckou i loveckou sezonu 2019.

Bohuslav Ferdan
ředitel závodu