Postup hradeckého basketbalového týmu do nejvyšší soutěže Mattoni NBL pro sezonu 2012/2013  přinesl hráčům kromě slávy také právo na další finanční příspěvek od radnice.

V souladu s pravidly pro poskytování finančních dotací seniorským týmům v kolektivních sportech tak radní města minulou středu schválili poskytnutí finanční dotace ve výši 250 tisíc korun.

„Tato finanční částka je účelově určená na částečné pokrytí nákladů spojených 
s účastí družstva mužů 
v I. basketbalové lize v sezoně 2011/2012," sdělil místostarosta Jindřichova Hradce Bohumil Komínek. Dotaci ještě musí schválit zastupitelé.

V sezoně 2011/2012 dosáhl seniorský tým družstva mužů BK Lions Jindřichův Hradec  prvního místa v základní části I. basketbalové ligy a následně vítězství v play off 
I. basketbalové ligy. Vybojoval si tak právo postoupit do nejvyšší soutěže Mattoni NBL pro sezonu 2012/2013, které se definitivně potvrdilo v květnovém pátém zápasu baráže.

Radní města nezapomněli také na menší sportovní kluby z města u Vajgaru. Rozdělili jim desítky tisíc korun, které jsou určeny na různé akce a soustředění. Po středečním zasedání městské rady informoval hradecký místostarosta Bohumil Komínek o rozhodnutích ohledně finančních dotací z oblasti sportu, ke kterým radní dospěli.

„Veslařskému klubu Vajgar Jindřichův Hradec přidělíme částku 10 tisíc korun určenou na částečné pokrytí nákladů spojených s účastí mladých veslařů na tradičním soustředění v Račicích," sdělil místostarosta.

Také Plavecký klub Jindřichův Hradec se může radovat. Radní totiž rozhodli o příspěvku ve výši 9 tisíc korun určené na částečnou úhradu nákladů spojených s účastí mladých plavců na Letním mistrovství ČR mladšího a staršího žactva a dorostu. „Nominace si vybojovali Anna Hladovcová,  Matyáš Stáňa, Jakub Rada, Karolína Šimková, Viktorie Mňuková a Viktor Hejlíček," sdělil Bohumil Komínek. Za dorost se potom mistrovství zúčastní Romana Kopřivová, Štěpán Smrž a Michal Šimeček. Na každého z plavců připadne tisíc korun dotace.

TJ Slovan Jindřichův Hradec se na přelomu června a července bude účastnit 15. všesokolského sletu v Praze. Slet je součástí oslav 150. výročí založení Sokola. „Náklady na účast částečně pokryje dotace ve výši 35 tisíc, kterou radní taktéž odsouhlasili," sdělil místostarosta.
Tři tisíce korun účelově určené na pořízení pohárů a cen pro vítěze věkových kategorií triatlonových závodů s názvem Jindřichohradecký triatlon, které se uskuteční dne 23. června v lokalitě rybníka Malý Ratmírov, dostanou od radních členové Tri Clubu Vajgar.

„Poslední dotace, konkrétně ve výši deseti tisíc korun, putuje SK Kyongi Kwon, a to na náklady spojené s letním soustředěním u Máchova jezera," uzavřel Bohumil Komínek.