V Třeboni se v září odehrál turnaj v malé kopané ve Sportovním areálu Hliník. V rámci programu nechyběl ani bohatý doprovodný program. Nejednalo se ale o ledajaké fotbalové utkání. Hlavním cílem turnaje totiž bylo získat maximální finanční podporu pro Hospicovou péči sv. Kleofáše Třeboň. Ačkoliv sportovcům příliš nepřálo počasí, jelikož od počátku až do samého konce zkrápěl fotbalový trávník hustý déšť, dorazila všechna přihlášená firemní mužstva, aby se poprala o putovní pohár společnosti evocati, s.r.o.

Během celého dne si diváci užívali bohatého kulturního programu, ve kterém své umění předvedli například třeboňští boxeři, hlavně malému publiku se pak velmi líbilo vystoupení kouzelníka Radka bakaláře. Právě ti nejmenší si mohli také vyzkoušet řadu her a soutěží, bubble fotbal, IoT koutek, fotbalovou arénu a další atrakce.

K vidění byly i praktické ukázky sesterských společností Orange Ohm a Dorean DG, které představily svou nabídku energetických zařízení a energetické pohotovosti, seznámily návštěvníky s moderními technologiemi a IoT systémy, jež jsou budoucností naší doby. Diváci mohli nahlédnout pod pokličku dálkových odečtů elektroměrů, vodoměrů, nebo teplotních, vlhkostních a jiných čidel, které uspoří čas a náklady nejen každé firmě ale i domácnosti, pomocí neustálého on-line monitoringu dat a ochraně zařízení.

V Třeboni se konal fotbalový turnaj na podporu Hospicové péče sv. Kleofáše.Zdroj: Tomáš Uhrinek

Vrcholem celé akce ale bylo exhibiční utkání hvězd proti výběru pořádajícího týmu společnosti evocati. Svou účastí turnaj a celou benefiční akci podpořili například Horst Siegl, Ladislav Vízek, Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, Roman Vráblík, Miloš Knor, Radek Bakalář a mnoho dalších, kteří neváhali dorazit a zahrát si pro dobrou věc.

Hlavním cílem Evocati cupu bylo pomoci potřebným a tento cíl se podařil. V úterý byl slavnostně předán dárkový šek v hodnotě 92300 korun Hospicové péči sv. Kleofáše Třeboň.
Jednatel společnosti evocati Radek Gutwirth věří, že finance pomohou tam, kde je to potřeba.

„Jsem velice rád, že jsme po několika uplynulých ročnících dali Evocati cupu poselství a směr, jenž spojil naše zaměstnance, obchodní partnery a město Třeboň k týmové pomoci obecně prospěšné společnosti s názvem Hospicová péče sv. Kleofáše Třeboň. Věřím, že finanční prostředky významně pomohou tam kde mají," uvedl.

Při předání šeku ředitelka hospicové péče Petra Brychtová nastínila, že získané peníze pomohou například při pořizování nových kompenzačních pomůcek, vzdělávání zaměstnanců a jejich dalším rozvoji ku prospěchu klientů. "Rád bych tak popřál všem zaměstnancům mnoho sil a spokojených klientů. Děkujeme za vaši sílu, odhodlání a pomoc. Dík patří i všem našim partnerům a sponzorům za jejich pomoc a věříme, že i v budoucnu budeme pomáhat tam, kde je to zapotřebí,“ říká Radek Gutwirth.