Program byl vskutku nabitý a každý si přišel na své. Vše začalo slavnostním nástupem u hasičské zbrojnice a pokračovalo se k památníku za padlé oběti 2. světové války, kde členové položili věnce k uctění jejich památky. Poté se průvod vydal na náměstí, kde byly oslavy zahájeny. Slavnostního projevu se ujali starosta SDH Kunžak Martin Waszniowski, starosta obce Vladimír Šamal, ředitel HZS Jindřichův Hradec Lukáš Janko a vikář Ivo Prokop, který následně požehnal členům SDH.

Návštěvníci zde mohli vidět vystoupení dačických mažoretek, ukázku dřevorubeckých sportů účastníků mistrovství Evropy Josefa Pavlíčka ml. a Josefa Pavlíčka st., dále vystoupení Bike trial Ride Wheel z Jindřichova Hradce, ukázku zásahu při hašení koňskou stříkačkou z roku 1890, kdy děkujeme Zdeňce Medkové z Farmy Jindřiš za zapůjčení a vedení koně pro tuto příležitost.
K vidění tu také byly složky IZS, lehký motorizovaný prapor z Jindřichova Hradce se třemi bojovými vozidly, záchranná služba Jindřichův Hradec se zázemím v Kunžaku a hasičský záchranný sbor z Jindřichova Hradce, který spolu se záchrannou službou prováděl ukázku vyprošťování zraněných osob po autonehodě.

Celý tento program doprovázela dačická kapela Hudba z Marsu Revajvl pod vedením Hynka Vohosky, ženy ze svazu žen napekly buchty. Nejen jim, ale všem účinkujícím a hostům, kteří se oslav zúčastnili, velmi děkujeme a zároveň všechny zveme na soutěž O pohár SDH Kunžak, která se koná 22. července od 14 hodin.

Hasiči Kunžak