Zatímco již ve čtvrtek mohli sledovat zápas naší hokejové reprezentace na jindřichohradeckém náměstí Míru na velkoplošné obrazovce, v jiných místech se takové akce nechystají.
Například v Třeboni letos bohužel ani nebude možné hokej sledovat z kulturního centra Roháč. Důvodem je podle místostarosty Třeboně Zdeňka Mráze skutečnost, že zařízení je v termínu konání šampionátu pronajaté k jiným kulturním a pracovním aktivitám.
„Na nápor fanoušku se ale připravují v Topspinu u Bertiných lázní, kde již ve čtvrtek sledovala z obřích obrazovek vítězný zápas téměř stovka lidí. Na víkendová utkání chystají i posílení personální, i když je zde poněkud omezená kapacita," zmínil Zdeněk Mráz s tím, že i v místních částech si milovníci hokeje přenosy nenechají ujít a vyrazí tradičně do hospod.
Zato v Jindřichově Hradci obrazovka na náměstí Míru zůstane až do neděle. „Budou se vysílat jen zápasy českého týmu, ostatní nebyly v minulosti tak navštěvované," vysvětlil místostarosta Bohumil Komínek.

Kde budete fandit našim hokejistům?

Šárka Michalová
Jindřichův Hradec
Zápas bych si chtěla užit opět na náměstí u velkoplošné obrazovky. V sobotu bych se měla připravovat na pondělní zkoušku do školy. Pokusím se to skloubit, hrajeme přeci o medaili.

Kateřina Matlasová
Jindřichův Hradec
Myslela jsem, že když prohrajeme s Finy, tak už koukat nebudu, ale takhle jo. Ale s tou Kanadou nevím. Ale asi budu zalezlá doma. Přítel to sleduje, myslím, že nás to strhlo všechny.

Jiří Strejček
Číměř
Asi se budu koukat doma, i když občas to sledujeme i s kámoši v hospodě. V Číměři je i kam jít. Nakonec se může stát cokoli, ale moc nevěřím, že bychom Kanadu mohli porazit.

Michal Veith
Číměř
Sleduji to v hospodě, tam se vždycky sejdeme a je nás většinou plný stůl. Určitě je to lepší sledovat takhle pohromadě s kamarády. A kluci hrají dobře, věřím, že vyhrajeme.

Petra Jouzová, Lenka Novotná