Při představení třeboňského divadelního spolku Kajetán se podařilo vybrat 10 tisíc, další dobrovolní dárci přispěli navíc 34 tisíc korun. Kromě divadla se při Týdnu pro hospic uskutečnily i další akce, které celkem vynesly přibližně 25 tisíc korun v rámci veřejné sbírky. Jak vysvětlila ředitelka hospicové péče Petra Brychtová, příspěvky budou použity na další provoz hospice. „Přesná částka výtěžku bude známá po sečtení financí v zapečetěných pokladničkách a všech došlých DMS,“ dodala.

Navíc díky Nadaci Divoké husy bude část výtěžku zdvojnásobena. „Díky podpoře nadace získá hospic celkem 88 tisíc korun pro nákup dvou polohovacích lůžek a čtyř antidekubitních matrací, které pomohou rodinám při péči o jejich blízké,“ vyzdvihla ředitelka. Polohovací postel bude součástí půjčovny kompenzačních pomůcek Hospicové péče sv. Kleofáše, která je k dispozici všem zájemcům pečujícím doma o blízkou osobu.

„Všem našim podporovatelům děkujeme za účast a příspěvky pro náš provoz. Další Týden pro hospic plánujeme na podzim roku 2018 u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, všichni se mohou opět těšit na zajímavý program,“ dodala Petra Brychtová.