Radní schválili zadání zakázek v celkovém objemu okolo dvou milionů korun. Finance potečou do rekonstrukcí škol, mateřských školek nebo třeba na modernizaci učeben. Veřejné soutěže, z níž vzešli dodavatelé jednotlivých zakázek, navíc dopadly podle hradeckého místostarosty pro město více než dobře.

„V podstatě až na dvě věci vše dopadlo přesně tak, jak jsme potřebovali zadat vzhledem k rozpočtu," tvrdí místostarosta.

Důvody, proč se nepodařilo vysoutěžit všechny zakázky, jsou prý spíše technického rázu.

„Tou první je údržba a nátěr oken na 2. základní škole. Rada rozhodla, že zde bude vypsáno nové řízení, které bude více specifikovat požadavky. Přihlásili se nám totiž dvě firmy. Jedna kalkulovala se třemi vrstvami nátěru a druhá pouze s jedním. Nabídky tak nebylo možné nějak spravedlivě porovnat. Byla tam sice diametrálně odlišná cena, ale podle našeho názoru i kvalita," vysvětlil Bohumil Komínek.

„Druhou problematickou zakázkou byla oprava chodníku k tělocvičně 4. základní školy. My jsme tam chtěli asfaltový povrch bez podkladových vrstev. Bohužel, zjistilo se, že pod současným chodníkem se nenachází vhodný podklad, není to tedy možné řešit tímto způsobem. Proto jsme celou akci prozatím zrušili a musíme počkat na rezervu finančních prostředků na odboru školství. Pak se uvidí, zda přistoupíme k realizaci ještě letos, nebo počkáme až do dalšího roku," uvedl místostarosta .

zakázky

1. ZŠ, rekonstrukce odborné učebny fyziky, Moderní škola Olomouc779 170 Kč

4. ZŠ, oprava umyvadlových koutů, Valek PVT, 129 840,60 Kč

4. ZŠ, výměna vchodových dveří, Window holding 97 397 Kč

4. MŠ, výměna vodovodních a kanalizačních rozvodů, Jindřichohradecká stavební 834 888 Kč

1. MŠ, oprava dvora a chodníků, A. Krňa, 190 558 Kč

1.MŠ odloučené pracoviště Pod kasárny, oprava povrchu vchodu, A. Krňa 146 823 Kč