V prostorách Muzea fotografie a přilehlém parku na 15. poledníku pro ně sdružení Civis novus ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec připravilo bohatý velikonoční program určený jak pro děti, tak pro dospělé.
Na své si přijdou milovníci hudby a tance, pro které se zde od 9 do 17 hodin představí Cimbálová muzika A. Stehlíka, Krojová družina z Jarošova nad Nežárkou se svým velikonočním programem, harmonikář Ondra Vácha a rytmický soubor Hakuna matata.
„Dobrodružné povahy i jejich partneři a doprovod se dopoledne mohou zapojit do velké rodinné poznávací hry Tajuplnými uličkami, poté se přesunout na nádraží JHMD a užít si Velikonoční jízdu parním vlakem s dobrodružnou výpravou za pokladem," láká jeden z organizátorů David Matoušek.
Celý den bude naplněn i dalšími aktivitami nejen pro děti v koutku OS Proutek a především tradiční přípravou na Velikonoce – pletením pomlázky, zdobením perníčků a kraslic, to vše za dohledu a pomoci zkušených, moudrých a znalých, podle dostupných zpráv také nejvyšších koledníků na světě z divadla Chůdadlo.
Osoby esteticky disponované mohou své vlohy využít v rámci výtvarné dílny, kde budou po celý den vyráběny ozdoby na Kraslicovník – velikonoční strom, který bude poté umístěn na jindřichohradeckém náměstí Míru.
Samozřejmostí je i zajištěné občerstvení. Hladoví budou nasyceni a žízniví napojeni na místě tradičními velikonočními pokrmy a moravským vínem, připravené je i grilované maso a jiné speciality.
Ti, pro které den nekončí večerem, si zaskáčou v KC Jitka na koncertu hudební skupiny Mandrage. ⋌