Chvíli po vyhlášení zákazu prodeje lihovin sice ještě neměli někteří číšníci a provozovatelé o zákazu informace, zpráva se ale rychle šířila.
Asi hodinu po vyhlášení nařízení jsme již zastihli pětadvacetiletou číšnici Terezu Molzerovou z fotbalové hospody Na Hvězdárně, jak od výčepu odnáší do příručního skladu načaté i nenačaté lahve s tvrdým alkoholem.
"Můj šéf situaci sledoval na internetu, jakmile se o zákazu dozvěděl, tak mi telefonoval a ihned jsme přestali nalévat. Lihoviny prý nesmějí být ani vystavené, proto je raději odnášíme do skladu," vysvětluje servírka.
S plošným zákazem souhlasí a měl prý přijít už dříve. "Nechápu, proč muselo nejdřív zemřít dvacet lidí, než se začalo něco dít. Celá věc šla určitě podchytit dříve," míní Tereza Molzerová.
Podobný názor mají kupodivu i hosté pivnice. "Je to jedině dobře. Kdyby mělo nařízení zachránit byť jen jediný lidský život, tak to má svůj význam," říká Leoš Hotový, izolatér z Jindřichova Hradce, který si zde po práci vychutnával pivo.
"Nám to koneckonců nevadí. Jsme pivaři a žádní alkoholici," přisadil si jeho spolustolovník Petr Hrach.