Radní jednali o úpravě zřizovací listiny KD Střelnice

Organizační složka města Jindřichův Hradec – Kulturní dům Střelnice byla zřízena ke dni 1. 2. 2001. Mimo formálních změn, řekněme kosmetického rázu, je nejvýznamnější změna názvu organizační složky, kdy původní název „Kulturní dům Střelnice“ navrhuje rada města změnit na „Městská kultura Jindřichův Hradec“.

„Impulsem pro tuto změnu je zejména skutečnost, že původní název implikuje pouze činnost a aktivity probíhající v kulturním domu Střelnice (tj. kino a divadelní sál), avšak činnost organizační složky dnes již znamená i zajištění chodu Výstavního domu Stará radnice a kaple sv. Maří Magdaleny, či pořádání nebo spolupořádání zejména kulturních akcí v Jindřichově Hradci, proto i název organizační složky by měl být toto vše zahrnující,“ vysvětlil místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk. Návrh na změnu zřizovací listiny bude předložen k rozhodnutí zastupitelstvu.

Ilustrační foto.
Ptačí chřipka na Hradecku ohrožuje dva velkochovy, chovatelé musí dělat soupisy

V Dolní Radouni vymění část veřejného osvětlení

V souvislosti s tím, že společnost EG.D bude v Dolní Radouni mezi domy č.p. 15 a č.p. 114 vyměňovat kabely nízkého napětí, které nově nebudou vedeny vzduchem ale pod zemí, vymění město tři lampy veřejného osvětlení. Lampy byly totiž umístěny na sloupech nízkého napětí EG.D a ty teď budou odstraněny. Výměnu svítidel provede firma Elektrostav Strakonice, kterou jako dodavatele prací vybrala EG.D. Vzhledem k tomu, že zadání a realizace této zakázky jsou nutné provést ve spolupráci s EG.D, schválila rada města přímé zadání zakázky. Výměna třech lamp veřejného osvětlení bude stát 273 161 Kč bez DPH.

Ilustrační foto.
Zloděj vlezl střechou do Albertu a vykradl trezor. Policie hledá svědky

Chodník v Otíně vybuduje firma Swietelsky za 5,5 milionu

Výběrové řízení na výstavbu chodníku v Otíně bylo vypsáno hned dvakrát, protože v prvním termínu se žádná firma nepřihlásila. Ve druhé výzvě podaly nabídky dvě firmy. Jako nejvýhodnější nabídka byla vyhodnocena ta od firmy SWIETELSKY stavební s.r.o. za cenu 5 534 372 Kč včetně DPH se lhůtou realizace 95 dnů. Rada města schválila zadání veřejné zakázky. Předmětem veřejné zakázky je stavba chodníku podél silnice druhé třídy č. 164 v Otíně. Jedná se o výstavbu souvislých chodníků v minimální šířce 1,5 m. Dále bude zrušen stávající nevyhovující přechod pro chodce v blízkosti křižovatky hlavní silnice s místní komunikací a nahradí se místem pro přecházení, umístěným blíže ke křižovatce.

„Doplní se také místo pro přecházení přes místní komunikaci a místo pro přecházení přes hlavní silnici u zahradnictví. Součástí zakázky je i nové veřejné osvětlení a výměna šesti stávajících stožárů veřejného osvětlení včetně svítidel podél silnice,“ doplnil místostarosta Jindřichova Hradce Miroslav Kadeřábek. Dále je součástí zakázky i nové nástupiště autobusové zastávky na silnici třetí třídy směrem na Jitku. Stavba začne 28. 3. 2022 a dokončena by měla být do 30. 6. 2022.

Zdroj: Eliška Čermáková, mluvčí města