Horké počasí posledních dnů začalo lákat milovníky koupání k vodě. Komu nestačí rybník, v pátek se konečně dočká i otevření prvního koupaliště. V Dačicích zahájí sezonu ve 14 hodin.

Jak uvedl jednatel Technických služeb v Dačicích Mojmír Holec, otevřeno bude i o víkendu, a to již od 10 hodin. „Potom se uvidí podle počasí. Když bude dobrá předpověď, bude otevřeno,“ dodal s tím, že aktuální informace naleznou lidé na webu.

Parné počasí posledních dnů poprvé v letošním roce otevře také aquapark u plaveckého bazénu v Hradci. Ředitel Služeb města Ivo Ježek potvrdil, že se hradecký vodní park otevře už v sobotu.

Ilustrační foto
Mladá Vožice čeká na chlor. Tábor na trampolínu

Ivo Ježek dodal, že pokud v dalších dnech nenastane výrazná změna v počasí, tak zůstane hradecký aquapark otevřený i nadále.

Vedoucí hradeckého bazénu Marcela Kůrková připomněla, že v sobotu 3. června, bude po celý den uzavřený vnitřní bazén. „Důvodem je konání závodů v plavání – Letního poháru Jihočeského kraje,“ uvedla.

V jindřichohradeckém aquaparku se pro návštěvníky nic oproti loňsku nemění. Naproti tomu v Dačicích po osmi letech zdražilo vstupné. „Zdražili jsme zhruba o pět až deset procent, jak co,“ říká Mojmír Holec a dodává, že se investovalo hlavně do modernizace technologií, což usnadní práci zaměstnancům.