Jak se uvádí ve zprávě jihočeské Krajské hygienické stanice, při kontrole jihočeských hygieniků, provedené dne 28. července v provozovně stravovacích služeb „Turecká pizza U Zámku" bylo vydáno opatření, kterým byla uvedená provozovna uzavřena. V provozovně se denně připravuje a nabízí občerstvení v tomto rozsahu: pizza, kebab, kuřecí křídla, nudle a saláty, dále orig. balené zmrzliny a nápoje.

"V době kontroly byly v provozovně shledány závažné nedostatky v dodržování požadavků na prostory určené pro výrobu občerstvení výše uvedeného sortimentu. V době kontroly nebyla k dispozici tekoucí teplá voda a dostatečné vybavení pro mytí a osoušení rukou zaměstnanců manipulujících s nebalenými potravinami a provozovna nebyla tak uspořádána, aby umožňovala uplatňování správné hygienické praxe při výrobě pokrmů a prodeji občerstvení," píše se dále ve zprávě.

Takový stav stravovacího zařízení ohrožoval bezpečnost potravin a zdraví spotřebitelů.

Vzhledem k výše uvedenému hygienici ihned vydali příkaz k okamžitému uzavření provozovny na dobu dvou následujících provozních dnů.

"Ve čtvrtek sám  provozovatel oznámil, že provozovna zůstane uzavřená, protože zde udělá víc stavebních úprav, což bude časově náročnější," sdělila Deníku vedoucí odboru hygieny výživy Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích Dagmar Smitková.

Návštěvníky ve čtvrtek odpoledne přivítala zavřená vrata provozovny a nebylo zde možné dohledat provozovatele, ani kontakt na něho.