Nejinak tomu je i v Bavorově, kde předpokládají, že bude samosběr trvat ještě o tomto víkendu a další týden poté. „Vše ale záleží na počasí. Zatím nám přálo, jahody dozrávají každý den a jsou krásně červené,“ uvedla za Jahody Bavorov majitelka Hana Zárubová.

Samosběr jahod v BavorověZdroj: Deník/ Jaroslav SýbekSezona byla podle jejích slov letos průměrná a jahody nepoškodily ani přívalové deště, které se nad Bavorovem přehnaly začátkem června.

Jahody si mohou zájemci natrhat za 59 korun za kilogram, a to vždy od 8 do 18 h. Sběrači si v místním stánku s občerstvením mohou stylově dát zmrzlinu z místních zdrojů, jahody se šlehačkou či koktejl. Aktuální info je na facebooku nebo na webových stránkách.

Jahody Leskovice
Samosběr bude naposledy ještě o tomto víkendu od 14 h. Cena je 50 Kč/kg. 

Anda, farma Nahošín
Samosběr bude pokračovat ještě v sobotu od 9 do 13 h. V neděli a dále bude otevřeno dle aktuální situace, sledujte web. Cena: 49 Kč/kg.

Jahodárna Matoušek Písek
Nová jahodárna informuje o dozrávání jahod a časech samosběru na facebooku Cafe Spago.Cena:50 Kč/kg.

Plantáž Dolní Pěna
Samosběr jahod jev sobotu a v neděli od 7 do 18 h. Zralých jahod je dostatek. Cena samosběru 55 korun za kilo. Už natrhané koupit nejdou.
„V Dolní Pěně se provádí kanalizace a průjezd obcí je omezen. Od Horního Žďáru se k nám vůbec nedostanete, příjezd na jahodárnu je pouze od Horní Pěny, kde je sice dopravní značka slepá ulice, ale k nám se dostanete,“ uvedl majitel jahodiště Petr Nouza.

Farma u Miklasů Radomyšl
Sbírá se ještě o tomto víkendu a zřejmě ještě další týden. Časy sběru jsou v závislosti na počasí, je třeba sledovat facebook a web. Cenaje 52 Kč/kg.