Tak krásný led se totiž na Lipně opravdu hned tak nevidí. Na parkovišti u Windy Pointu proto bylo už dopoledne plno. "Opravdu bych se ale držel jen při břehu, já bych si víc jak dvacet metrů od něj netroufl," okomentoval barman a provozovatel Windy Pointu David Neumann. "Ale jak je vidět, někteří troufalci se nebojí vyjet ani na volnou hladinu."

Pod dohledem televizních kamer si může zasoutěžit kdokoliv.
Na Lipně probíhá jediná lyžařská reality show u nás. Soutěžit může každý

I když v plážovém baru bylo v neděli otevřeno, nestál Daviod Neumann za barem a nemíchal koktejly jako obvykle, ale pobíhal kolem kluziště na pláži a řídil stavbu zastřešení. "Teď máme kluziště zase zavřené, nasněžilo nám do něj, pak se oteplilo, takže led nestál za moc. A tak stavíme střechu, aby to vydrželo co nejdéle." Předpověď totiž slibuje sněžení, hlavně na horách, a tak to nebude s bruslením na hladině jezera kdovíjaké.

Na Windy Pointu se chystá kryté kluziště. Bar s terasou a iglú je otevřený zatím o víkendech. Na snímku jeho provozovatel David Neumann.Na Windy Pointu se chystá kryté kluziště. Bar s terasou a iglú je otevřený zatím o víkendech. Na snímku jeho provozovatel David Neumann.Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová

Několikanásobný mistr ČR a vicemistr Evropy ve Flair bartendingu by rád svůj Windy Point nechal otevřený po celou zimu, vymýšlí proto i další lákadla. "Kromě kluziště máme i půjčovnu bruslí, brzy v ledu vykopeme ledovou díru pro otužilce a máme v plánu udělat i ledový kolotoč." Tím má na mysli obří kolo vyřezané v ledu, které se pohání ručně nebo motorem. Připraveno je i hřiště na lední metanou. "Kdo nemá vlastní kotouč, už příští týden si u nás veškeré hrací náčiní může půjčit," dodává barman. 

Na začátku března 2018 zamrzlé Lipno zavalily davy bruslařů.
Mráz přes noc pokryl Lipno ledem. Připomeňte si davy bruslařů na magistrále