Do zábavného soutěžního televizního pořadu přihlásila sice původně svou sestru, ale ta se jí nemohla zúčastnit.

„Šla jsem do toho tedy místo ní, protože ráda vařím a byla jsem zvědavá, jestli na to mám. Řekla jsem si, že získám nové zkušenosti a poznám nové lidi a byla jsem příjemně překvapená. Televizní štáb i soutěžící byli totiž moc milí,“ uvedla Jaroslava Kykrychová, která je v současné době na mateřské dovolené s dvouapůlletou dcerou Nelinkou. Před mateřskou pracovala jako recepční hotelu.

Trému sice měla pořád, ale nejhorší to bylo, když se na ni zaměřily kamery, když sama vařila. To prý bylo nejtěžší. „Myslím si, že se mi moje premiérové jídlo snad povedlo, většinou, když se něco vaří poprvé, se to povede. Jako hlavní chod jsem vařila Sloní uši, ale nemůžu prozradit, co to je, protože je to zatím hádanka pro televizní diváky,“ svěřila se Jaroslava Kykrychová.

Inspirace

Nejí sice králičí maso a ryby, takže v tomto směru si domů inspiraci neodnesla. Velmi si však pochutnala na pečeném kuřecím stehně s jablkem a brusinkami. To prý nemělo chybu.

„Kolegyně Denisa měla při hlavním chodu dobře naložené maso, tak to asi přiřadím do jídelníčku, který ale jinak nehodlám měnit. Ale nebráním se také novinkám a mrzí mě, že se nemůžu naučit jíst ryby. Ještě mi je nikdo nepřipravil tak, abych v nich necítila pachuť rybiny,“ doplnila Jaroslava Kykrychová, kterou mrzelo, že při natáčení pořadu skoro nic z předkládaných pokrmů nesnědla.

Po zhlédnutí prvního pořadu, ve kterém účinkuje, se cítila rozpačitě. „Všechno bych teď udělala jinak, než jsem to udělala. Nejsem moc upovídaná a první večer jsme se tam vůbec neznali, tak to bylo náročné. A i když toho někdo řekne hodně, stejně z toho pak vyberou jen to hlavní. Ale rodině se to líbilo, byli spokojení,“ svěřila se Jaroslava Kykrychová.

Dokonce i sestra podle jejích slov zalitovala, že si nechala natáčení ujít. Místo toho ale hlídala od pondělí do středy malou Nelinku, zatím co její maminka jezdila z Rapšachu autem na natáčení a litovala, že se musí od dcery odloučit.

„Hodně mě ale zklamala studentka Barbora, která si začíná hodně vymýšlet a snaží se nás rozhádat. Měla jsem tam lidi ráda, i když měl Vojta vtípky, byl k nezaplacení, prostě zlatý chlap,“ povzdechla si Jaroslava Kykrychová po pondělním vysílání soutěže.

Její den s velkým D nadejde ve čtvrtek, kdy bude v podvečer ostatní soutěžící hostit vlastnoručně připraveným menu.

Na televizních obrazovkách však bude společně se svými kolegy k vidění tento týden až do pátku.