„Jednání nejsou uzavřená, proto není možné je komentovat. Zbytečně by to komplikovalo další vývoj situace. Důležité ale je, že jsme se sešli,“ řekl včera Deníku předseda představenstva Medigroup Martin Vojtíšek (firma vlastní společnost PP Hospitals, pozn. red.).

Vojtíšek navíc potvrdil, že se společnost odvolala proti rozhodnutí Okresního soudu v Jindřichově Hradci, který uznal výpověď z nájmu podanou městem PP Hospitals za oprávněnou.

Čtvrteční jednání ale skončilo dohodou, že vedení Dačic připraví upravený návrh smlouvy o narovnání, ke kterému se následně vyjádří druhá strana. „Teprve poté by bylo možné svolat zastupitelstvo a dohodu schvalovat,“ vysvětlil tajemník městského úřadu v Dačicích Karel Macků.

Podle jeho slov by vedení města mělo připravit návrh příští týden a hned poté předat návrh zástupcům PP Hospitals. Pokud by všechno šlo hladce, mohla by být dohoda o narovnání schválená do konce měsíce.
Ve čtvrtek se jednalo i o mzdách zaměstnanců společnosti v Dačicích. Martin Vojtíšek řekl, že z účtu společnosti už odešel zbytek peněz na lednové mzdy zaměstnanců nemocnice. Na svých účtech by je podle něj měli mít zaměstnanci nejpozději v pondělí. O chybějící části platů personálu špitálu už Deník informoval.