To by se mělo uskutečnit za přítomnosti právních zástupců obou stran. Na středu je pak svolané zasedání zastupitelstva.

„Zastupitelstvo svolal pan starosta. Pokud by se vedení města na pondělní schůzce dohodlo na něčem zásadním, nechtěl schvalování na zastupitelstvu oddalovat,“ vysvětlil tajemník Městského úřadu v Dačicích Karel Macků. Podle jeho slov totiž oznámení o konání zastupitelstva musí na úřední desce viset sedm dní.

Může se ale také stát, že se nakonec středeční jednání neuskuteční. Vše ukáže až pondělní schůzka.

Zastupitelé přitom jednali už tento týden, kdy se měli vyjádřit k návrhu na vyrovnání mezi PP Hospitals na jedné straně a městem na druhé straně. Firma po městě požaduje peníze za investice do operačních sálů, odstupné a také nabízí k odkupu movité věci. To vše za částku přesahující třináct milionů korun. Zastupitelé kývli však jen na peníze za investice, které představují osm a půl milionu korun.

Společnost stále v nemocnici hospodaří, a to i přestože jí na konci října loňského roku vypršela půlroční výpovědní lhůta. Výpověď dostala firma od vedení Dačic kvůli tomu, že porušila smlouvu tím, že uzavřela interní oddělení v nemocnici. Oprávněnost výpovědi potvrdil i zatím nepravomocný rozsudek Okresního soudu v Jindřichově Hradci.

najdete v souvisejících článcích.