Budovu bývalé školy na Kozím plácku zná asi každý Hradečák. V minulosti sloužila jako školní jídelna i jako volnočasový klub. Vše do té doby, než se ji rozhodlo město před několika lety prodat za pět a půl milionu.

Překvapením tedy je, že po nepříliš dlouhé době bude město kupovat dům zpátky. Podle plánů by zde měly být zbudovány malometrážní byty, jež by měly sloužit zejména seniorům.
Okolo transakce se však vyrojily řady otazníků. Jedním z nich je cena, která se nezdá být některým členům zastupitelstva adekvátní. Na středeční schůzi na to upozornil člen zastupitelstva a známý hradecký právník Tomeš Vytiska (KSČM). „Nevím, kteří odborníci pro město zpracovávali odhad ceny, ale je jisté, že s někým takovým by se již v budoucnu nemělo spolupracovat. Cena naprosto neodpovídá, já pro koupi rozhodně ruku nezvednu," oponoval návrhu Tomeš Vytiska a zdůraznil, že město prodalo tuto nemovitost za stejnou cenu, přičemž se  od té doby snížili ceny zhruba o 15 procent.
Budoucnost investice se nezdála být zcela v pořádku ani zastupiteli Pavlu Körnerovi (SZNK). „Pokud jsem to správně pochopil, plánuje tam město vybudovat byty zejména pro seniory, což samozřejmě není nic komerčního. Víme, kolik se bude na provoz takového zařízení doplácet?" otázal se.
Podle místostarosty města Pavla Vejvara je však tato otázka bezpředmětná. Náklady na provoz prý pokryjí nájmy. Místo je podle něj navíc pro provoz takového zařízení ideální, neboť se nachází v centru města a poblíž klidových zón. I přes názorové nesrovnalosti nakonec dali zastupitelé nákupu objektu zelenou.