Řidiči se zakrytou registrační značkou hrozí zákaz i pokuta

Rovněž řidiči již na jeden rok nepřijdou o řidičský průkaz, pokud zaparkují na stání pro invalidy, i když pokuta 10 000 korun zůstane.
Na druhé straně se zpřísní sankce za chybějící, zakrytou či nečitelnou registrační značku, nebo za jinou, než je vozidlu přidělena a nebo za takový technický stav vozidla, že ohrožuje bezpečnost provozu. Takový hříšník může mít lehčí kapsu až o 10 000 korun a roční zákaz řízení.
Podle policistů by některé změny mohly i přinést jednoznačnější výklad zákona třeba u výše škody a podobně. „Odbourala se tak i určitá nespravedlnost, když někdo sám sebe zranil a měl zaplatit vysokou pokutu,“ míní šéf skupiny dopravních nehod v J. Hradci Radko Pěchota.
Nové ustanovení by se mělo stát i určitým bičem na rychlé motorkáře, ale dokud nebude podle Pěchoty možné je zastavit třeba stavěcím pásem, tak asi budou ujíždět dál.
Majitel třeboňské autoškoly Martin Ille vítá všechny změny, které poslouží zvýšení bezpečnosti a také odstraní určité sporné body.
„Kdyby třeba předpis o zakryté registrační značce pomohl odvrátit pár tragédií, tak je to dobře,“ uvedl včera majitel autoškoly Ille.
Vzrůstající nehodovost se projevuje i na Jindřichohradecku. Tento měsíc se již srovnal úbytek nehod, který motoristé v okrese “nastřádali“ od začátku roku. Vždyť včera i v pondělí pokaždé hned po ránu se staly tři nehody, některé i s alkoholem.
Varující je i enormní nárůst zbytečně zmařených lidských životů. Letos již zemřelo na Jindřichohradecku 13 lidí. Vloni do této doby zahynuly “jen“ tři osoby.