Řidiči museli být o víkendu  při jízdě velice opatrní. Naštěstí v sobotu policisté v regionu nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě.

Podle službukonajícího dispečera jindřichohradeckého závodu Správy a údržby silnic Jana Pelešky byla celou sobotu a neděli venku veškerá technika a žádný úsek nebyl zavřený. V neděli dopoledene byly chemicky ošetřované silnice mokré a komunikace 2. a 3. třídy protažené a kryté posypem. "Teď začal sníh pomalu odtávat, ale ještě znovu protahujeme vedlejší komunikace a na hlavních tazích rozšiřujeme jízdní pruhy," uvedl Jan Peleška.

"Jeli jsme  v sobotu kolem poledne z Benešova do Jindřichova Hradce a oproti Benešovsku je v Hradci daleko méně sněhu, i cesty jsou lepší," popsala výlet Marie Černá.

Například v Lomech u Kunžaku do nedělního rána připadlo asi 10 cm nového sněhu. Silnice z Lomů do Hradce byla velice slušně sjízdná až na pár míst, kde byl sníh spadlý ze stromů. Mohu pochválit pracovníky údržby silnic, že se s přívalem sněhu tento víkend skvěle poprali a vše zvládli, teda alespoň z mého pohledu," uvedl Tomáš Křenek z Lomů.

To Šárka Beníčková z Jindřichova Hradce už tak optimisticky nehovoří: "Právě jsem se vrátila z procházky a je to šílené.  Na sídlišti Vajgar jsou stále neprohrnuté chodníky, přechody pro chodce a silnice hrůza. A to je poledne a od rána už nesněží."

Na Slavonicku podle Barbory Křížové z Chvalkovic napadlo sice sněhu hodně, ale cesty jsou sjízdné. "Už je nad nulou a začíná tát," uvedla.

To v Novém Bozděchově na hranicíczh okresu s Vysočinou je sněhu stále hodně. "Právě jsme vyprošťovali kamarádku ze závějí, je to hrůza," sdělila Jana Černochová.

Pavla Koclířová z Radouňky komentuje situaci slovy: "Děs běs s úklidem v Perleťové ulici na Radouňce. Ostatně jako vždycky, ale za to můžou hlavně lidé, kteří tu bydlí, když uklízí chodníky a hází sníh do silnice."