Nové šatny, administrativní prostory nebo technické zázemí a výtah pro vozíčkáře. Nejen o tyto věci se v letošním létě začne rozrůstat jindřichohradecká sportovní hala.

"Stavební práce jsou rozdělené do dvou let. Letos začneme a v příštím roce se uskuteční dokončovací práce. Na letošní rok počítá rozpočet s pěti miliony korun, na příští rok potom se zhruba dvojnásobnou částkou," sdělil starosta Stanislav Mrvka. Podle projektu, na který z městské kasy padlo na půl milionu korun, se hala rozroste na své zadní straně - směrem k Tyršově stadionu -, kde přístavba zřejmě ubere několik parkovacích míst.

Projekt na přístavbu haly naznačuje, kterým směrem se sportoviště rozroste.Zdroj: archiv MěÚ J. Hradec
Projekt na přístavbu haly naznačuje, kterým směrem se sportoviště rozroste. Foto: MěÚ J. Hradec

Kromě nových šaten, skladů a technického zázemí pomůže přístavba například také s vytvořením takzvaných čistého a špinavého koridoru, kudy sportovci přicházejí a odcházejí na hrací plochu. Podle Stanislava Mrvky by rozšíření haly mělo posloužit také ke zvýšenému komfortu týmů, které do Hradce přijíždějí svádět boj se svými místními soupeři. "Od návštěv větších týmů se logicky odvíjí vyšší návštěvnost zápasů," dodal starosta.