Kadeřnice by podle nich neměly nosit boty na podpatku, ale pouze boty s protiskluzovou podrážkou, z hygienických důvodů nemají mít ani šperky. Omezen má být také počet zákazníků, které mohou ostříhat, a to z důvodu předcházení stresu a emocionálních kolapsů.
Návrh se pochopitelně nelíbí ani jindřichohradeckým kadeřnicím.


Například Dagmar Tománková, Marie Palečková a Věra Klečatská z kadeřnictví Kleopatra na náměstí Míru v Jindřichově Hradci se shodují v tom, že jim  nikdo nemůže nařídit, kolik budou mít zákazníků.

„Je to další nesmysl, který v Evropské unii vymysleli. Je pravda, že vysoké podpatky mohou být nebezpečné, ale někomu vyhovují a je na ně zvyklý. Protože jsme na nohou celý den, je někdy lepší alespoň zvýšená podrážka nebo klínek,“ říká Dagmar Tománková.

Výmysl se nelíbí ani majitelce kadeřnictví Iva v Růžové ulici v Jindřichově Hradci Ivaně Valachové. „Myslím si, že je to každého věc, co nosí. Úředníci by měli spíše řešit jiné důležité věci, než co mají kadeřnice nosit a nenosit. Určitě existuje řada významnějších problémů, kterými by se měli zabývat,“ uvedla. Evropská komise podobné návrhy akceptuje až když se na nich shodnou odbory se zaměstnavateli. Aby mohlo nařízení platit, musí je odsouhlasit všechny členské země Unie.