„Pokračujeme v rekonstrukci městského úřadu, kterou jsme započali již v minulých letech vestibulem. V současné době pokračujeme obřadní síní a knihovnou, kde dochází ke změnám ve vybavení a zařízení,“ uvedla starostka Věra Tomšová.

V rámci projektu bude ve zmíněných prostorách postupně zabudována nová elektroinstalace a světla. „Některé původní lustry už ani nefungovaly a propadaly se podlahy. Proto se pracuje i na nových podlahách. Jejich konečná podoba bude v obřadní síni v kombinaci dlažby a koberce. V přilehlých kancelářích a v knihovně bude položeno nové lino,“ doplnila Věra Tomšová.

Práce budou podle jejích slov pokračovat ve stejném duchu, jako byl zrekonstruovaný vestibul. Budou tedy vybrána podobná svítidla i podlahová krytina.

„Celkové náklady budou činit 1,2 milionu korun, a to včetně zařízení a vybavení nábytkem obřadní síně i knihovny. Rekonstrukci jsme plánovali dva roky, ale stále byly důležitější záležitosti, do kterých jsme museli investovat,“ upřesnila Věra Tomšová.

Vzhledem k tomu, že by měly být práce hotové do konce března, měla by být knihovna otevřená pro veřejnost v průběhu dubna. Do té doby zůstanou knihy uložené v místní základní škole.