Adam HudecZdroj: DeníkMůžou za něj návštěvníci těch pár podniků, které zůstávají otevřené dlouho do noci. Zastupitelstvo nakonec po projednání uložilo radě města, aby přišla s návrhem, jak tuto nepříjemnou situaci řešit.

A rada tedy navrhovala. V minulém týdnu jejím jednáním prošly tři možnosti řešení, jak noční hlučné centrum ztišit.

První říká, že v konkrétních podnicích, odkud opilí, hlučící a nezřídka i násilní hosté pocházejí, bude přes týden stanovená zavíračka o půlnoci a o víkendu nejpozději ve tři ráno. Druhou myšlenkou je rozšíření kamerového systému městské policie. Třetí potom navýšení počtu strážníků.

To, že si tu a tam nějaký opilec ve tři ráno na náměstí hlasitě zazpívá, je asi normální. To je cena, kterou lidé (nejen) na náměstí musí zaplatit za život v centru.

V uplynulých měsících a letech ale došlo k několika rvačkám a napadením, někdy i velmi závažným, a to už se omluvit nedá. Přesto je úvaha nad navýšením počtu strážníků, kterých má Hradec v současné době jenom devatenáct, mnohem lepší než jakékoliv plány na omezování podnikatelů. Tedy aspoň těch, kteří se umějí chovat ke svým sousedům.