Adam HudecZdroj: DeníkRadní města v minulém týdnu projednávali situaci ohledně firmy, která vytvoří projekt této rekonstrukce a přístavby. V červenci schválili přiklepnutí projektu společnosti Energy Benefit Centre za 1,469 milionu korun. Dne 11. září ale radnici dorazilo sdělení firmy, že z kapacitních důvodů od zakázky odstupuje. Získal ji tak druhý nejvhodnější účastník výběrového řízení, společnost CBN projekt České Budějovice, a to za cenu 1,6 milionu korun.

Město v současné době vlastní kolem 740 nájemních bytů, z jejichž nájmů do rozpočtu ročně přiteče kolem 30 milionů korun. Když se některý z nich uvolní pro nového nájemce, je to vždycky svátek. Například v přestavěné vile ve Sládkově ulici, kde vznikly byty sociální, se sešlo dvakrát tolik žádostí o bydlení, než kolik bytů je.

Proto snad jakoukoliv výstavbu nových, byť nájemních, bytů v našem městě nelze v současné době nepochválit. Jejich výstavba není časově ani finančně náročná, ale když už se povede, je to moc fajn. Jen tak dál – jen houšť a větší kapky.