Adam HudecZdroj: DeníkPřes léto roku 2017 běžela mezi veřejností anketa, ve které se radnice ptala na to, co by lidé v pivovaře chtěli vidět. V termínu dorazilo něco málo přes třicet nápadů, většina z nich navrhovala rozsáhlé prostory po obnově využít pro kulturní účely či částečně jako pivnici.

Nato radnice sestavila dvacetičlennou (!) komisi, která měla výstupy ankety zpracovat, doplnit vlastní myšlenky a pomalu chystat podklady k vytvoření projektové dokumentace.

Zároveň s prací komise, která nakonec neměla žádný větší závěr, schválilo zastupitelstvo budoucí změny v kultuře – kromě opravy pivovaru také výstavbu nového městského divadla a přeměnu kulturního domu Střelnice na bezbariérový spolkový dům.

Všechny tyhle dílčí kroky, zdá se, vůbec nikam nevedly. Radnice si s pivovarem prostě neví rady a nikdo se do oprav nechce moc pouštět. Jediným, byť slabým, argumentem je fakt, že rekonstrukce vyjde na stovky milionů. Pivovar ale opravit potřebuje a pokud se to udělá dobře, můžeme v Hradci získat objekt, o kterém se bude mluvit po celé zemi. Snad v dobrém.