Adam HudecZdroj: DeníkRozpočet se tu každoročně pohybuje, na straně příjmů i výdajů, kolem pěti nebo šesti set milionů korun. A zhruba kolem dvou stovek milionů vkládá radnice do investičních akcí.

Vznikající návrh rozpočtu pro rok 2020 budou ještě několikrát řešit radní i zastupitelé, a pokud se na jeho finální podobě shodnou, schválí jej na svém jednání ve středu 18. prosince.

Jak v minulém týdnu uvedl jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka, spolykají největší objem investičních financí akce, které budou pokračovat z letošního roku – například výstavba děbolínské kanalizace.

Další znatelné množství peněz vloží radnice jako každoročně do komunikací. V příštím roce přijde na řadu pokračování oprav dopravně vytížené Václavské ulice, konkrétní rozsah prací ale ještě nebyl stanoven. Peníze potečou také do silnic a chodníků místních částí.

Doufejme, že se v příštím roce přijdou na řadu, ať už třeba jenom přípravou projektů, některé záležitosti, které jsou už delší dobu otevřené či by byly vážně třeba – například řešení kulturních objektů, vyhořelého pivovaru, sjednocení sportovišť v centru města či výstavba nových nájemních bytů.