„Ošklivá zlá slůvka“, která upozorňují na jeho letité působení v neonacistické kapele Conflict 88, snad netřeba ani komentovat – však v ní přece již nehraje, byť tedy některé její písně občas dodnes zazpívá, a vzpomíná na ni vlastně stále v dobrém: „Každý máme nějaký vývoj a já se rozhodně za své předchozí působení nestydím, ani toho nijak nelituji,“ vysvětlil již před lety tento nyní Univerzitou vítaný interpret.

Koncert kapely Ortel v Rájci.
Ortela počastoval titulem dement. Komise rozhodla, že nejde o přestupek

Jiří Dintar.Jiří Dintar.Zdroj: Deník / RedakceTermín pro svou svatbu, která se konala na výročí narození Adolfa Hitlera, a taktéž jen čistou shodou náhod na zámku, kde za 2. světové války sídlilo velitelství SS, mu přece také nikdo nemůže vyčítat. A mnoho dalších podobných „náhod“, mrk mrk…

Tomáš je filuta. Když dnes zpívá „každej z vás je pak sám svýho štěstí strůjce, zvláštní dar byl nám dán, že následujem vůdce“… nikoho tím nenabádá, aby začal pravačkou ukazovat, jak vysoko skáče jeho pes. Kdepak, bezpochyby tím nejspíš myslí „vůdce malého plavidla“, a vzpomínky na hajlovačky běžné během koncertů jeho předchozí kapely jsou přeci dávno passé a nikomu dnes na mysl ani nepřijdou. Kdepak!

No, naštěstí Univerzita se toho nebojí. Chraň bůh, o prachy z koncertu tady vůbec nejde! Jde o svobodu slova, opakovaně tvrdí pořadatelé.

No, možná než o svobodu slova, spíš o připomenutí jednoho výstižného. Chucpe!

Skupina Ortel.
Skupina Ortel v Košili nevystoupí, ale ne kvůli zákazu