Jako další pokus o vytvoření průmyslové zóny v Hradci, o které se ve městě mluví více než dvě desetiletí, vnímá starosta Stanislav Mrvka krok, který ve středu v podvečer učinilo zastupitelstvo – totiž odkup trojice pozemků mezi Hradcem a Dolním Skrýchovem o výměře zhruba 4,7 hektarů za 15,6 milionů korun. „Snažíme se postupně scelit pozemky, abychom případným investorům mohli něco nabídnout,“ komentoval hradecký starosta.

Zájemci se radnici ozývali už dříve, město nicméně nemohlo vést jednání, dokud pozemky nevlastnilo. „Firmy teď určitě znovu oslovíme s tím, že už jsou pozemky naše. Jde nám o to vytvořit lepší podmínky pro lidi, kteří jezdí za prací pryč, aby mohli zůstávat v práci v místě svého bydliště,“ doplnil starosta.

Socha Bedřicha Smetany u hudební školy v  J. Hradci.
Vznikne u umělecké školy nový chodník?

Plánuje radnice podobný nákup pozemků i nadále? "Všichni si určitě všimli, že jdeme cestou nákupu nového majetku pro město. Prodeji se vyhýbáme. Majetek se má totiž rozmnožovat, ne prodávat. Pokud by na stole přistála nějaká další nabídka, co se týče pozemků, a byla smysluplná a zapadala do celkové koncepce rozvoje města, tak bychom se určitě nebránili. V tuhle chvíli ale nic na stole neleží," uzavřel Stanislav Mrvka.

Parkoviště pod poliklinikou ve Václavské ulici v J. Hradci.
Parkování kolem hradecké nemocnice dozná změn