Cílem projektu bylo zapojit do volnočasových aktivit více dětí, tedy i ty, které nenavštěvují v Domě dětí žádné kroužky. Ratolesti tak mají možnost po dlouhé době distanční výuky, potkat se s vrstevníky. Z krajského grantu se letos uskutečnilo sedm tvořivých dílen.

„Naším záměrem bylo nabídnout tvořivé aktivity také dětem, které jsou ve volném čase neorganizované, nenavštěvují pravidelně zájmové kroužky. Chtěli jsme, aby si užily po dlouhé době pouhých virtuálních kontaktů společné tvoření a legraci s druhými dětmi, což se podařilo. Zajistili jsme pro děti dílny zaměřené na tvoření z různého materiálu – děti tvořily s hlínou, se dřevem, vyráběly mýdla, plstily z ovčí vlny, vyráběly ruční papír, zkusily si tkaní a zazpívaly si v hudební dílně,“ vyjmenovala různé aktivity koordinátorka Domu dětí Lucie Černická.

V době letních prázdnin se vyřádily na příměstském táboře, který se uskutečnil ve spolupráci s místním Mateřským centrem Indiánka. Náplní byly například tři výpravy po okolí spojené s dobrodružnou hrou na indiány a pobytem v teepee.

„K výpravě děti dostaly vytištěné materiály k plnění úkolů. Dále vznikla šifrovaná hra o historii Chlumu,“ přiblížila starostka městyse Jitka Bednářová.