V souvislosti s tím čeká motoristy ještě dvoudenní uzavírka. Ta je podle vedoucího dačického odboru dopravy Zdislava Párala naplánovaná na 1. a 2. června. „Vše ale bude záležet na příznivém počasí. Na jednom místě v krátkém úseku se bude frézovat stávající povrch a pak se kompletně položí nová vrstva," uvedl Zdislav Páral s tím, že právě pro úplnou uzavírku hlavního tahu na Jemnici byl zvolený víkend, kdy není takový provoz a především nejezdí tolik kamionů.

V inkriminované dva dny uzavírky nebude možné projet z Palackého náměstí do ulice Kapetova ani do ulice Jemnická nebo Berky z Dubé.

Pro osobní auta mířící na druhý břeh Dyje bude v té době fungovat objízdná trasa přes vlakové nádraží, a to ulicí Nádražní a Družstevní a kolem TRW-DAS.

Pokládka asfaltového koberce znemožní také průjezd ve směru na Hradišťko a Staré Hobzí, kam bude možné se dostat  pouze přes Manešovice, Třebětice a Chlumec.

Rekonstrukce křižovatky přinese její větší bezpečnost. Investiční akce započala první etapou již vloni, kdy rozšíření křižovatky mimo jiné ustoupil jeden dům.

Jedná se o sdruženou investici kraje a města. Kvůli zpoždění stavby, kdy se vyskytly nečekané komplikace s jednou štítovou  zdí, s ohledem na příchod mrazů dodavatel stavby nestačil v prosinci už položit provizorní asfaltový koberec a uzavírka na Staré Hobzí pokračovala přes celou zimu. V letošním roce se dokončují chodníky a osvětlení. Tečku udělá již zmíněná pokládka poslední vrstvy spojená s úplnou uzavírkou.