Od voličů dostal celkem 26 706 hlasů, zatímco druhý kandidát měl jen 18 820 lístků v urnách.
Přitom ještě v pátek to při oslovování voličů vypadalo na těsný souboj.

Jediným městem na Jindřichohradecku, kde vyhrál Karel Schwarzenberg, se stala Třeboň. Mohla to částečně ovlivnit i skutečnost, že ve volebním okrsku Lázní Aurora bylo asi 90 voličů na voličské průkazy, ale přesnou odpověď  nedostaneme. Kníže vyhrál ještě v dalších jedenácti obcích. Nejvíce hlasů získal v Horním Skrýchově – 63,88 procenta. A nejtěsnějšího vítězství, jen o dva hlasy, dosáhl ve Dvorech nad Lužnicí.

Novým prezidentem byl zvolen Miloš Zeman.Miloš Zeman obdržel nejvíce hlasů v obci Županovice, a to 88,46 procenta.

Největší volební účast ve 2. kole měla obec Dobrohošť, a to 92,31 procent. Ze 39 zapsaných voličů k urně dorazilo 36. Je to jedna z mála obcí, kde byla vyšší účast, než v prvním kole, kdy měla Dobrohošť 85,37 procenta. V poměru 6:4 zde zvítězil Miloš Zeman.

Naopak nejnižší volební účast měla tradičně obec Dešná na Dačicku – 41,11 procenta. Zde volilo z 523 zapsaných voličů jen 215. Vysokým poměrem 84,65 procenta zde zvítězil Miloš Zeman.
Stejně voličů v obou kolech přišlo do Bořetína, a to 51 ze 70 zapsaných. V obou kolech byl i jeden neplatný hlas. Miloš Zeman zde získal 72 procent.

My Zemanové jsme dali hlas Zemanovi

Plavsko – Ne každý si může říci, že má stejné jméno jako prezident republiky. Vlastimil Zeman z Plavska nyní ano. Volil na voličský průkaz v Praze a ve volební místnosti se ho žertem zeptali: „Nejste to vy, co jdete na Hrad?"

„Všichni Zemani, tedy já, otec i mladší syn a žena jsme volili Miloše Zemana. Nechtěli jsme za prezidenta knížete," uvedl Vlastimil Zeman z Plavska.

výsledky volb podle okrsků

výsledky volb podle okrsků

výsledky volb podle okrsků