V posledních dnech se podle mluvčí společnosti ČEVAK Jitky Kramářové objevily informace, že některé vodárny v České republice přistoupily ke zvyšování dávek chloru, který se používá k desinfekci vody. „Pitná voda upravovaná společností ČEVAK a.s. standardně splňuje limity vyhlášky č. 252/2004 Sb., která stanovuje obsah chloru v pitné vodě. Jsme v úzkém kontaktu s krajskými hygienickými stanicemi, které nás o navýšení dávek chloru nad limity uvedené v této vyhlášce doposud nepožádaly,“ řekla v této souvislosti mluvčí Jitka Kramářová.

Pro Národní památkový ústav opravují v Ateliérech tapiserií v Jindřichově Hradci staré kousky, které ozdobí vimperský zámek.
Za hradbami je čilo, v Krumlově leští podlahy, ve Vimperku chystají kamna

Pitnou vodu z veřejného vodovodu mohou lidé používat bez jakéhokoliv omezení. COVID-19 je totiž citlivý na preparáty, které se k úpravě vody používají, a ve vodovodu nemá šanci tak nemůže přežít.

Ilustrační foto.
Do knihovny studenti nemohou. Bakalářky a diplomky ale píší

„Dávkování chloru je na úpravnách řízeno automaticky a řídí se podle aktuální jakosti surové vyráběné vody. Tak nedochází k zbytečnému přechlorování vody. Na případné požadavky hygieniků jsme nicméně připraveni okamžitě reagovat,“ dodala Jitka Kramářová.