Podle informací místostarosty Zdeňka Mráze radní již schválili a budou doporučovat zastupitelům poskytnutí dotace na tuto službu.

Město bude letos na zajištění lékařské pohotovosti v Třeboni přispívat 12 korun na jednoho obyvatele. Stejnou výši příspěvku budou platit i ostatní obce ve správním obvodu. Lékařská služba první pomoci funguje v lázeňském městě od roku 2008. V provozu je ve všední dny od 18 do 22 hodin a o víkendech a svátcích od 8 do 19 hodin.

Jak informoval Zdeněk Mráz, o zajištění provozu se tady stará čtrnáct lékařů a pět zdravotních sester. Za rok 2016 tady ošetřili 2498 pacientů, do loňského září to pak bylo 2156 lidí. Většinou jde o klienty z třeboňského obvodu, ale především v letních měsících jsou zde ošetřováni i návštěvníci Třeboně včetně lázeňských hostů.

„Díky spolupráci města, dalších obcí a Jihočeského kraje jsme s touto službou spokojeni. Zlepšuje komfort zdravotnické péče nejen místním, ale i návštěvníkům města, za což jsme velmi rádi,“ poznamenal místostarosta.