„V pondělí 17. ledna začal oficiálně působit na postu ředitele jindřichohradeckého závodu Madety Petr Jenkner. Původní ředitel Květoslav Skřeček byl převeden na ředitelství do Českých Budějovic. Jedná se o změny v rámci interní personální politiky společnosti,“ uvedla tisková mluvčí Madety Barbora Daňková.

Údajné propouštění zaměstnanců vyvrátila s tím, že právě jindřichohradecký závod Madety je jedním z nosných závodů společnosti. Plánují zde podle jejích slov kompletní rozvoj spojený s rozšířením výroby.

„Změna ve vedení závodu Madety v Jindřichově Hradci nastala i proto, že je nový ředitel Petr Jenkner technického zaměření a bude řídit velké technické změny, které letos zmíněný závod čekají,“ doplnila Barbora Daňková.

Už ke konci minulého roku podle jejích slov zprovoznili v Jindřichově Hradci novou sušárenskou věž, která zaručuje efektivnější výrobu sušeného mléka. Vloni totiž byla ukončená výroba v závodu ve Strakonicích, a proto se výroba sušeného mléka v Jindřichově Hradci rozšiřuje. Zastaralé zařízení však nahradilo nové, které je energeticky mnohem úspornější.

„Postupně pokračuje proces zmodernizování celé společnosti. Letos je v Jindřichově Hradci v plánu výstavba nových zracích sklepů pro Romadur, který je známou jindřichohradeckou specialitou,“ upřesnila Barbora Daňková.

Dodala, že podle finanční situace společnosti by pak měla být do Jindřichova Hradce převedena zřejmě ve druhé polovině roku také výroba sýru Cottage z prachatického závodu Madety poté, co tam bude výroba ukončena.