Snad poprvé jim na jinak veselou cestu městem nesvítilo slunce, ale doprovázel je neustávající déšť. Ani to však neodradilo spousty jejich fanoušků, kteří je přišli do jindřichohradeckého zámku, kam od gymnázia po zhruba půlhodinovém pochodu městem  celý průvod došel.
Na třetím zámeckém nádvoří  se dostali ke slovu hlavní mluvčí, králové a principálové svých  pestrobarevných týmů, aby svými projevy co nejvíce ovlivnili porotu, která  měla za úkol vyhodnotit ty nejlepší.
Vybrat ze čtyř škol tu, která svou roli zvládla nejlépe, se ukázalo být pěkně zapeklité, ale výsledku se nakonec všichni přítomní dočkali. Kdo očekával, že své loňské vítězství obhájí studenti ze zdrávky, ten se krutě spletl. Ti se tentokrát museli spokojit s bramborovou příčkou – jejich pohádkové bytosti neuspěly. Porotu naopak nejvíce zaujalo kupodivu stádo ovcí, které dorazilo  ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště. Podle slov jednoho z porotců, kterým nebyl nikdo jiný než starosta města Stanislav Mrvka, zvítězili rozdílem třídy. Převálcovaly  jak piráty z obchodní akademie, tak  klauny a krotitele i s principálem z Cirkusu Novák.

1. místo:
SOŠ Jindřichův Hradec – Ovce
2. místo:
Gymnázium V. Nováka – Cirkus Novák
3. místo:
Obchodní akademie – Na vlnách podivna (Piráti)
4. místo:
Střední zdravotnická škola – Pohádkové bytosti

Petra Jouzová