"Uchazeči, kteří splní fyzické testy, získají osvědčení, které je platné jeden rok a bude jim uznáno při přijímacím řízení do služebního poměru policisty," nastínila mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Zájemci by se měli předem registrovat na e-mail krpc.workshop@pcr.cz. Workshop POLICISTOU NA(NE)ČISTO se bude konat v pátek 6. května 2022 od 8:00 hodin v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice na Jiráskově nábřeží 999/25.

"Kromě přijímacího řízení si mohou zájemci, ale i návštěvníci z řad veřejnosti v rámci doprovodného programu prohlédnout moderní policejní techniku, se kterou policisté pracují. Těšit se mohou na dynamické ukázky policejních psovodů se svými čtyřnohými parťáky a ukázky pořádkové jednotky. Ti nejodvážnější se mohou zapojit jako figuranti," popsala mluvčí.

Práce na Trocnovském mostě a na rekonstrukci silnice ve Strážkovicích.
Trocnovský most chystá otevření, ve Strážkovicích začala rekonstrukce silnice

Veškeré potřebné informace pro nové uchazeče jsou zveřejněny na webových stránkách https://nabor.policie.cz/. "Zde se dozvíte vše o náboru, jaké jsou požadavky pro přijetí a také vše, co policie nabízí. Případně zavolejte na telefonní číslo 606 762 294 a zeptejte se na vše, co vás zajímá," dodala Štěpánka Schwarzová.

Jihočeští policisté navíc každý čtvrtek v čase od 13:00 do 15:00 hodin pořádají informační schůzky o práci u Policie ČR v rohové modré budově policejního ředitelství v ulici Dvořákova 2 v Českých Budějovicích. I zde dostanete všechny potřebné informace a můžete se na cokoliv zeptat.