Ve čtvrtek zahájí sezonu Pohoda v Sezimově Ústí, která připravila při příležitosti Dne dětí vstup zdarma. Plovárna se otevře ve 12 hodin, program pro děti je přichystán na 16. hodinu. Po další dny už budou návštěvníci platit za celodenní vstupenku 50 korun, tedy stejně jako loni.

O pětikorunu víc si oproti loňsku připlatí návštěvníci soběslavského koupaliště, které se otevře 10. června. Celodenní vstupné tak vyjde na 80 korun.

KDY OTEVŘOU:
Tábor: 3. června
Sezimovo Ústí: 1. června
Soběslav: 10. června
Chýnov: již otevřeno
Mladá Vožice: dosud neví

Několik novinek přichystal venkovní plavecký areál v Táboře, jak potvrdil jeho vedoucí Petr Šimák. „Nedávno přibyla trampolína a také jsme oplotili hřiště. Pro děti chystáme v červenci přikoupit skluzavku a dospělým zase stolní tenis,“ uvedl Petr Šimák. Za zásadní změnu označil chystaný přechod na nový pokladní systém, k němuž by mělo dojít v červenci. Ceny se však v táborském areálu oproti loňsku nemění. Provoz zahájí už tuto sobotu.

Tento víkend chtěli otevřít také v Mladé Vožici, ale překvapila je nečekaná komplikace. „Bazén máme napuštěný, ale už tři týdny čekáme na chlor. Dodavatel bohužel nestíhá,“ vysvětlil místostarosta Václav Slabý důvod zdržení. Vstupné zůstává stejné jako loni, tedy celodenní za 40 korun, pro děti a seniory je sníženo na polovinu.

Chýnovské koupaliště má za sebou opravu a nové nátěry. Přestože není ještě plně napuštěno, první návštěvníky už uvítalo. "Chybí sice posledních deset centimetrů vody, ale lidé se už koupají," upřesnil chýnovský starosta Pavel Eybert. Vstup na koupaliště je zdarma.