Nová Bystřice – Vítěz David Vrchlabský jich spořádal pětadvacet. V restauraci U Malého vlka, která je dodávala, jich uvařili celkem 3333.
„Začali jsme v pátek ráno a práce nám zabrala čtyřiadvacet hodin. Vařili jsme ve dvou směnách po čtyřech lidech,“ řekl provozovatel restaurace Karel Batelka.
Všechny knedlíky se zadělávaly ručně a spotřebovalo se na ně sto kilogramů mouky, sto vajec, pět kilo tuku na pečení a stejné množství cukru. Část ze sta kilogramů jahod, které na knedlíky padly, daroval majitel jahodových plantáží Petr Nouza.
Většina knedlíků se na Jahodobraní snědla, zbylé kulaté pochoutky dostali poslední návštěvníci.
Restaurace U Malého vlka dodává knedlíky na Jahodobraní každoročně. „Chtěl bych poděkovat všem svým zaměstnancům za poctivou práci,“ vzkázal majitel Batelka.
Jana Urmanová