"Do Dolní Vltavice se sjedou účastníci světového a evropského poháru, přemožitelé kanálu La Manche a další špičkoví plavci. Veřejnost zase bude mít možnost prověřit své plavecké dovednosti," láká do Vltavice Milan Bukáček, velitel českokrumlovských vodních záchranářů, kteří závod pořádají společně s obcí Černá v Pošumaví a společností Pro-Sport ČK.

Martin Kozojed vládl mezi staršími žáky.
Triathlon Team v Mělníku obohatil svou sbírku dalšími medailemi

Závod bude mít rozhodně co nabídnout, protože se v něm utkají nejen přemožitelé slavného Kanálu, ale i bazénoví mistři republiky. "Závodů se zúčastní kompletní reprezentační družstvo České republiky," vyzdvihuje Milan Bukáček. "Ozdobou bude účast Matěje Kozubka, který se před týdnem vrátil z Mistrovství světa v dálkovém plavání konaném jihokorejském Yeosu a obsadil na pětikilometrové trati krásné čtvrté místo."

Pro juniorskou reprezentaci ČR bude závod výbornou příležitostí prověřit svou sportovní formu před nastávajícím Mistrovstvím Evropy juniorů, které se koná od 2. do 4. srpna v Radčicích.

Na sobotu a neděli je v Dolní Vltavici připravena tradiční akce určená pro registrované i neregistrované sportovce od dětských až po seniorské kategorie na vzdálenost od 500 m do 10 km. Předpokládaná účast je až tři sta plavců v obou dnech.

Bezmála dvoumetrového sumce z Lipna vytáhl Zdeněk Vysokomýtský z Větřní.
Chytil životní úlovek. Táta by byl na mě hrdý, říká

"V sobotním odpoledním doprovodném programu je možné si aktivně vyzkoušet jízdu na seakajaku, dovednosti poskytnutí první pomoci a mnoho dalšího," dodává velitel záchranářů. "Diváci se také mohou těšit na ukázku výcviku mladých vodních záchranářů. Sobotní večer pak obohatí hudební produkce."

Registrace závodníků na sobotní závod je od 12 do 13 hodin. Mládežnické kategorie startují ve 14 hodin. Na nedělní závod je registrace do 9 hodin se startem v 9.20 hod.

Závod se plave o pohár starostky Černé v Pošumaví, pohár Lipenského vodního záchranáře.

K uskutečnění aktivity přispěla finanční podpora Jihočeského kraje pro podporu sportu, Nadace ČEZ, Vojenských lesů a statků, Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra a materiálová podpora obce Černá v Pošumaví a dalších partnerů.

Ilustrační foto.
Na Lipně se v úterý utopil další člověk