Pět z patnácti zařízení na Jindřichohradecku zřizovaných krajem, kterých se týká novela školského zákona o šestiletém funkčním období, již zná jména budoucích ředitelů.

„Na dvaadvaceti školách na jihu Čech už rada kraje nové ředitele jmenovala, dalších šedesát na rozhodnutí ještě čeká,"  uvedla krajská tisková mluvčí Kateřina Koželuhová.

Na svém posledním zasedání  Rada Jihočeského kraje jmenovala ředitelem Gymnázia V. Nováka v Jindřichově Hradci Miloslava Vokáče. Gymnázium v Dačicích povede Aleš Morávek, Obchodní akademii, Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště v Třeboni Petr Káninský, Gymnázium v Třeboni stávající učitelka Anna Kohoutová a jindřichohradeckou Střední zdravotnickou školu dosavadní zástupkyně ředitele Běla Picková.

Na prvních třech jmenovaných školách svou pozici obhájili současní ředitelé. Ve své funkci tak setrvají až do 31. července 2018.
„Nerad bych nechával nedokončené projekty, které jsem rozpracoval," uvedl jeden z důvodů k obhajobě svého postu staronový ředitel hradeckého gymnázia Miloslav Vokáč.

Zároveň ale dodává, že se zprvu rozmýšlel, zda se konkurzu vůbec zúčastní. „Myslím, že tato novela není úplně dobře  zpracována. Přináší novým ředitelům spíše nejistotu."

Jména dalších řídících pracovníků mají být známa 15. května. Na Jindřichohradecku se to týká 10 zařízení. Konkurzy budou uzavřeny do konce června, aby od 1. srpna mohli noví ředitelé začít vykonávat svou funkci.

Petra Jouzová